Wat is jouw expertise?
Rust en ik werk geordend op de afdeling, dat is iets waar ik goed in ben. Dit breng ik over op de bewoners, daardoor hebben we vaak geen onrustige bewoners die weg gaan of weg willen. Je kan dan ook de rust bewaren.
Hoe maak jij het verschil binnen jouw functie?
Ik vind dat we met het hele team bijdragen aan alles rondom de bewoner. Ik ben uiteindelijk wel eindverantwoordelijk als VIG’er, maar we doen het echt samen. We zijn allemaal gelijk en handelen hiernaar, het maakt niet uit wat je doet of wat je functie is. Dat vind ik mooi.
Welke vrijheid ervaar jij bij ons?
Ik vind dat we veel vrijheid hebben, we mogen zelf dingen beslissen. Bijvoorbeeld spullen die besteld moeten worden of als we moeten schakelen met de arts. Bij grotere zaken gaan we naar onze locatiemanager. Je kan ook altijd nieuwe dingen aandragen. Niet alles kan gelijk uitgevoerd worden, maar er wordt wel geluisterd en de organisatie staat open voor nieuwe dingen.
Werk-privé balans vinden wij belangrijk, hoe ondersteunen wij jou hierbij?
Onze roosteraar/ planner kijkt altijd goed mee naar onze diensten. Ik werk sporadisch overdag na een avonddienst. Je wordt dan opgemerkt, maar op een positieve manier. Zo heb ik een keer een aantal dagdiensten achter elkaar gewerkt, dit was toch te veel voor mij. Ik heb dit toen aangegeven aan de roosteraar en we hebben samen gekeken hoe het anders kan.
Hoe ontwikkel jij jezelf?
Ik heb mezelf ingeschreven voor de wondzorgexpertise en heb een cursus werkbegeleiding gevolgd. De vakgroepen zijn nu ook gestart en je kan meedenken, dat is ook fijn. Daarnaast zijn er trainingen en cursussen in Goodhabitz die je kan volgen. Binnen het team sturen we bepaalde cursussen of interessante informatie ook door naar elkaar om in te schrijven. Er zijn dus veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
Wij geven kleur aan het leven van mensen, wat is jouw favoriete kleur?
Rood, ik vind dit power uitstralen en vind het een mooie kleur.
Iets wat mensen misschien niet van deze functie zouden verwachten is…
dat je net zoals in de wijkverpleging ook de mensen helpt met wassen en aankleden, maar we in onze kleinschalige woonvorm meer focussen op hoe iemand zich voelt. Bij ons hoeft niet iedereen stipt om 9 uur uit bed voor het ontbijt, iedere bewoner heeft hier eigen regie in. Ontbijten kan ook gewoon op bed. Het grootste verschil met de wijkverpleging is dat je daar meer wondverpleging hebt en zorg verleent. Intramuraal is het meer huiselijk, we zorgen dat de mensen zich thuis voelen en vooral fijn voelen. Er komt dus meer welzijn om de hoek dan zorg.
Wat maakt het werken bij Santé Partners zo leuk?
Ik werk al ruim 6 jaar bij Santé en heb het erg naar mijn zin. We zijn een grote organisatie, dus je hebt niet altijd met iedereen te maken. Je moet het goed kunnen vinden met je collega’s, geld maakt namelijk maar tijdelijk gelukkig. Daarnaast is het gras zeker niet groener bij de buren. Hier wordt er echt naar ons geluisterd en gekeken wat de mogelijkheden zijn binnen het vermogen van de organisatie. Verder hebben we coaching gesprekken met onze manager en EVV'er, ieder jaar kunnen we cursussen volgen en we sparren regelmatig met elkaar.
Stel je eigen vacaturemelding in en ontvang per e-mail nieuwe vacatures die voor jou interessant zijn, of stuur ons een open sollicitatie.